Week van de Slager

De Week van de Slager vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 22 april. 2023 is het tiende jaar dat de Week van de Slager wordt georganiseerd! Ook deze editie staat het slagersvak en het werken in onze mooie branche centraal tijdens het Festival van de Slager. Op het online festivalterrein, beleven de bezoekers de verrassende veelzijdigheid van het vak op vele en verrassende manieren. Video's, podcastst en nog veel meer. Maar we gaan ook de scholen in met gastlessen... gegeven door jou. En kunnen jongeren op inspiratiestage bij een slager in de buurt. En kun jij, in jouw bedrijf, leuke activiteiten organiseren zoals workshops, demonstraties of .... Jij doet toch ook mee tijdens deze lustrumeditie? Met als doel: jongeren en zij-instromers overtuigen dat je voor een creatieve carrière bij de slagers moet zijn. 

Festival van de Slager

Net als op een echt festival is er een afwisselend programma dat je kunt bezoeken. Zo kun je luisteren naar een podcast, inspiratie opdoen voor lekkere recepten bij de foodtruck en nog veel meer! Wat dacht je van een escape room? Met deze online activiteiten willen we jongeren op een interactieve manier het vak laten ontdekken, zodat ze kiezen voor een carrière in de slagerij. 

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers naar het festival komen, wordt een sociale media campagne ontwikkeld. Ook krijg jij als slager de beschikking over mooi (digitaal) materiaal dat je kunt gebruiken op jouw website, narrow casting en sociale media kanalen. Het festivalterrein is straks te vinden op www.festivalvandeslager.nl 

Gastlessen op school

Naast het online festival gaan we ook de scholen in met een gastles. En die gastles wordt gegeven door … jou! Niets inspireert meer dan een enthousiast, bevlogen verhaal van de slager zelf. Meld je aan via onderstaand formulier zodat wij ook scholen kunnen matchen.

In de slagerij

Als slagersambassadeur is de Week van de Slager een uitgelezen kans om jouw slagerij onder de aandacht te brengen. Regel die gastles of een inspiratiestage voor een geïnteresseerde. Of organiseer leuke activiteiten in en rondom je slagerij. Demonstraties, workshops, bezoek aan de boer of wat je ook bedenkt. Laat zien hoe het mooi het slagersvak is.

Op stage bij de slager

Het kiezen van een vervolgopleiding en daarmee een beroep is een hele moeilijke keuze voor veel jongeren. Om ze daarbij te helpen, kunnen ze een inspiratiestage vinden op www.weekvandeslager.nl. De stage vindt plaats tijdens de Week van de Slager en de weken erna. Meld je aan via onderstaand formulier.

Relevant nieuws